WAREHOUSING

Binnen Warehousing ontwikkelen, ontwerpen en exploiteren we specifieke contractlogistiekdiensten die zijn ontwikkeld op basis van de behoeften van onze klanten.

In samenwerking met onze klanten creëren we een op maat gemaakte en schaalbare logistieke oplossing die in de loop van de tijd kan worden aangepast aan veranderende behoeften. We beschikken over een brede en uitgebreide competentie voor het implementeren en exploiteren van ontwikkelingsprojecten en het opzetten van logistieke eigendommen, en voor het creëren en exploiteren van efficiënte operationele oplossingen.

Ontwerp & dimensionering van inrichting en automatisering

Vastgoed-
ontwikkeling

Inkoop
& financiering

Implementatie

Operatie

Ons proces

Met een lange ervaring op het gebied van toegewijde contractlogistiek hebben we een marktuniek aanbod opgebouwd voor klanten die hoge eisen stellen aan hun logistiek, waarbij we het hele traject van voorstudie tot efficiënte exploitatie hebben kunnen bijdragen en ondersteunen.

Concept & Haalbaarheidsstudie
 • Formuleer de situatie en uitdaging van de klant
 • Verzamel gegevens om het management, de processen en de reikwijdte van het bedrijf te begrijpen
 • Concept ontwikkelen incl. Indeling, automatisering en grootte
 • Scenariogeneratie en ingebouwde schaalbaarheid
 • Eerste businesscase
 • Presentatie over voortgezette dialoog

Op basis van de uitkomst van het concept en de voorstudie neemt de klant de beslissing om tot een detailstudie en overeenkomst met Logent over te gaan

Analyse & Ontwerp
 • Uitgebreide studie en verdere verwerking van het vooronderzoek
 • Verwerving en verificatie van aanvullende gegevens
 • Detaillering van processen en productiviteitsberekeningen
 • Centraal in zwaartekrachtanalyse en selectie van eigendom/perceel
 • Betrek leveranciers om een ​​scherp dossier op te stellen
 • Uitwerking en presentatie van de business case
Na een gedetailleerde analyse- en ontwerpfase is een voltooide oplossing klaar voor implementatie.
Implementatie & Bediening
 • Inkoop, onderhandelen en bestellingen plaatsen voor inventaris, stellingen, vrachtwagens en eventueel automatisering
 • Oprichting en overname van vastgoed
 • Voortdurend beheer van het project in het projectforum
 • Voortdurende implementatie van de logistieke oplossing
 • Set netwerken, WMS-systemen
 • Proefperiode uitvoeren
 • Staf toevoegen
 • Start de ramp-up en ga live
Na de implementatiefase wordt de oplossing in bedrijf gesteld en overgedragen aan de operationele organisatie van Logent.

Contact personen

Eric Sandgren
Vice President, Business Development
eric.sandgren@logent.se

Johan Edström
Business Development Director
johan.edstrom@logent.se

Carl-Henrik Jönsson
Business Development Director
carl.h.jonsson@logent.se

Slide 1

Beijer Byggmaterial is een van de leidende spelers in Zweden in de verkoop van bouwmaterialen, voornamelijk aan het professionele segment. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en had in 2022 een omzet van ca. SEK 10 miljard.

Beijer had behoefte aan een nieuwe centrale magazijnoplossing om toekomstige groei en leveringscapaciteit te garanderen. Logent kreeg de opdracht om het nieuwe centrale magazijn in Eskilstuna te ontwerpen, implementeren en exploiteren.

De samenwerking tussen Beijer en Logent heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een state-of-the-art en toekomstbestendig centraal magazijn met automatisering, treinverbinding en zonnecellen etc. De faciliteit is in aanbouw en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 in gebruik worden genomen

Slide 1

NA-KD is een Zweeds modebedrijf met een focus op kledingverkoop via e-commerce. Sinds de oprichting in 2015 heeft NA-KD een sterke groei doorgemaakt en behoort het tot de 20 snelst groeiende bedrijven in Europa.

Sinds 2020 heeft NA-KD zijn Zweedse magazijn in Landskrona, dat Logent heeft ontworpen, geïmplementeerd en vandaag de dag exploiteert. Door de sterke expansie van NA-KD is de behoefte ontstaan ​​om activiteiten verder weg in Europa te vestigen, en Logent heeft de opdracht gekregen om ook het nieuwe magazijn in Nederland op te zetten.

Het langdurige strategische partnerschap van NA-KD en Logent heeft geleid tot de oprichting van een nieuw, state-of-the-art en zelfvoorzienend pand in Oost-Nederland, in de nabijheid van b.v. de Duitse en Zuid-Europese markt.

Slide 1

Volvo Cars is een wereldwijde fabrikant van personenauto's. Het bedrijf ontwerpt en bouwt auto's op basis van onderdelen die in Volvo's eigen verpakking worden vervaardigd en geleverd. De verpakkingen circuleren tussen de leverancier en de productie-eenheden van Volvo.

Logent kreeg de opdracht om de verpakkingsterminal van Volvo te ontwerpen, implementeren en exploiteren in verband met de activiteiten in Torslanda in Göteborg. De faciliteit beschikt over een hoge mate van automatisering met twee robotlijnen die 24 uur per dag draaien.

De nieuwe faciliteit die Logent heeft opgezet heeft voor Volvo grote positieve effecten gehad met een kostenbesparing van >25%. De oplossing is schaalbaar en kan worden aangepast aan de toekomstige behoeften van Volvo en veranderende volumes. De installatie is in 2016 in gebruik genomen.

previous arrow
next arrow

Wij komen graag met u in contact!

Logent Netherlands BV
Spectrumlaan 31
2665 NM Bleiswijk