Zet douane op uw agenda en realiseer besparingen – wij begeleiden u hoe!

 

TullombudHet verkrijgen van een efficiënte en eenvoudige douaneafhandeling kan door veel bedrijven worden beschouwd als een moeilijk en complex proces. Als een onafhankelijke douaneagent hebben we veel bedrijven geholpen om de douanekwestie te transformeren van een noodzaak tot een sterke concurrentievoordeel. In dit artikel verzamelen we enkele van onze belangrijkste ervaringen en bespreken we hoe kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd en tegelijkertijd voorwaarden kunnen worden gecreëerd voor meer efficiënte processen.

De meest voorkomende kostenstuwende factoren in douaneafhandeling zijn:

  • Onbenut potentieel in vrijhandelsovereenkomsten en douaneverlagingen
  • Oudere oplossingen met lage benutting
  • Onderbenutte retourprocedures
  • Douaneafhandeling laag geprioriteerd op de agenda
  • Analyse van stromen en behoeften

Analyse van stromen en behoeften

Identificeer het potentieel door analyse van import-, export- en mogelijke retourstromen. Veel bedrijven missen de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende vrijhandelsovereenkomsten die beschikbaar zijn. De EU heeft bijvoorbeeld vrijhandelsovereenkomsten met het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh, Vietnam, Japan en Singapore, enz.

Benchmark van de huidige oplossing

Voer een benchmark uit van de behoeften en onderzoek welke relevante alternatieven beschikbaar zijn op de markt. Het doel van een benchmark is om de prijs en de oplossing die momenteel wordt gebruikt te controleren. Het is belangrijk om open te staan voor veranderingen en nieuwsgierig te zijn om de beste oplossing te vinden!

Belangrijke aspecten om te evalueren

  • Interne tijdstuurprogramma’s verbonden aan douaneafhandeling
  • Welke relevante actoren kunnen voldoen aan huidige en toekomstige behoeften?
  • Hoe werken andere bedrijven?

Digitaliserde en flexibele oplossing

De logistieke industrie heeft de afgelopen jaren een grote verandering doorgemaakt en enkele innovatieve spelers hebben nu echt goede gedigitaliseerde oplossingen. Het is belangrijk dat de leverancier die de douaneafhandeling verzorgt voorop loopt en geautomatiseerde processen heeft en oplossingen biedt die aansluiten bij de huidige behoeften. Dit zal leiden tot snellere processen en lagere kosten.

Flexibele oplossing

In de huidige vrachtmarkt is het steeds belangrijker geworden om een flexibele oplossing te hebben. Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van 3-4 verschillende expediteurs en transportoplossingen om goederen van over de hele wereld naar huis te halen. Door gebruik te maken van een gecentraliseerde en onafhankelijke douaneagent wordt de flexibiliteit in de vrachtoplossing vergroot en wordt er meer controle verkregen over de douanedocumenten.

Leveringsvoorwaarden

Het is belangrijk om de huidige leveringsvoorwaarden en de onderliggende reden waarom ze worden gebruikt onder controle te hebben. Als een partij bijvoorbeeld de leveringsvoorwaarde DDP gebruikt, moet worden gelet op welke douanekosten dit met zich meebrengt. Een veelvoorkomende fout is dat douanerechten worden berekend op basis van de waarde van het artikel tot aan de EU-grens. Er ligt dus een groot potentieel in het opsplitsen van de vrachtkosten tot aan de EU-grens en de vrachtkosten binnen de EU in de invoeraangifte.

E-commerce en retouren

Het hebben van goede kostenbeheersing over de logistiek is iets wat alle e-commercebedrijven weten dat belangrijk is. Een aantrekkelijke berekening kan aanzienlijk worden verslechterd door retouren of een ongestructureerd douaneproces waarbij de kosten toenemen en marges worden geëlimineerd. Het is van groot belang om een efficiënt proces te hebben voor export- en mogelijke retourstromen die nodig zijn voor e-commercestromen. Voor e-commercebedrijven die behoefte hebben aan leverings- en retouroplossingen biedt Logent Customs een eenvoudige en effectieve oplossing die helpt om de logistieke kosten laag te houden.

Door Logent Customs in te schakelen, worden niet alleen de kosten verlaagd, maar wordt ook de winstgevendheid verhoogd door de benadering en geautomatiseerde processen van Logent. Als samenwerkingspartner met Logent wordt ook waardevolle expertise intern in het bedrijf gecreëerd die kan bijdragen aan kwesties op het gebied van inkoop, logistiek en financiën.

Als uw bedrijf ondersteuning nodig heeft bij het uitvoeren van de analyse, bent u van harte welkom om contact op te nemen met Logent Customs voor een volledige en kosteloze analyse. Logent zorgt ervoor dat u de juiste douanerechten betaalt en geeft uw bedrijf concrete suggesties hoe u de efficiëntie en kwaliteit van de douaneafhandeling kunt verbeteren.

2024-04-29T12:11:38+00:00
Go to Top